De Farmareus Blog

 • za, 2 december 2023

  Op woensdag 13 december om 19.30 uur organiseren we voor de allereerste keer een workshop met de biologische verzorgingsproducten van Cîme. Ook goesting in zo'n zalig winters verwenmomentje, lees dan lustig verder!

 • zo, 29 oktober 2023

  Velen onder jullie maakten reeds kennis met het nieuwe gamma in onze apotheken... Cîme. Een Belgisch merk opgericht door twee enthousiaste en ondernemende vriendinnen met het hart op de juiste plaats. Cîme staat voor gezonde, organische en duurzame huidverzorging.  We zijn dan ook ongelooflijk trots dat we in Oostvleteren en Watou als eerste apotheken in West-Vlaanderen jullie mogen laten kennismaken met de skincarelijn van Cîme. We maken jullie hier alvast warm voor Cîme met de mooie filosofie achter het label en laten jullie hier kennismaken met Anke en Isabel, de drijvende krachten achter dit Belgische skincare gamma.

 • di, 4 april 2023

  Op donderdag 11 mei organiseren we in de apotheek 2 leuke (en bovendien volledig gratis!) make-up workshops van Cent pur Cent. I'm pretty sure dat je hierover meer wil weten, dus lees lekker verder en schrijf je gerust in!

 • di, 1 maart 2022

  Naar aanleiding van de vreselijke ontwikkelingen in Oekraïne, geven we in deze blogpost wat meer info over de jodiumtabletten die je gratis in de apotheek kan komen afhalen. De jodiumtabletten moet je innemen op het moment er een nucleaire ramp zou gebeuren. Binnen schuilen is prioriteit, neem dan de jodiumtabletten in.

 • ma, 15 november 2021

  De afgelopen maanden zaten we hier in de apotheek al eens graag met onze zaken in andermans neus. Neusbeestjes opsporen. Voor dochterlief mag neuspeuteren wat haar betreft tot een nationale sport verheven worden. Geen croutje te groot, geen neuskeuteltje te diep. It's a catch!! Lang leve de snottebellenherft! Mamsie zelf is iets minder enthousiast over de neusbeestjes in al zijn mogelijke gedaanten. Maar ik zet mijn persoonlijke snottebellenissues graag opzij als ik jullie daarmee van dienst kan zijn. Read on lieve lezer als je een coronatest in de apotheek wil laten uitvoeren. 

 • wo, 7 april 2021

  Cliché, cliché: een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. En in deze klopt deze stelling al helemaal! Ik krijg de handleiding voor de covid antigeen zelftest nét iets makkelijker uitgelegd met een schoon filmpje dan dat ik hier een ellenlange parlé over neuswissers en tubekes begin afsteken. Dus lean back en neem gerust een lekker portietje popcorn dabei: IT'S MOVIETIME! 

 • za, 30 januari 2021

  De Farmareus neemt je vandaag mee in de wondere wereld van de virologie. Niet geheel toevallig ...😷😵. We zijn na zo'n overdonderend jaar vol coronanieuws allemaal experten geworden in grafieken aflezen, curves beoordelen, R-waardes interpreteren. Maar nu de vaccinatietrein stillekesaan op gang komt, voelen we hier van achter onze apotheekplexi (als dat al een woord is, meneer Van Dale?) in de Westhoek dat er heel wat twijfel leeft over het coronavaccin. Of over vaccins tout court. Ook een overtuigde 'bah joak gie!' ** van mijn kant op de vraag of ik 'diene coronavaccin' ga laten zetten, is vaak niet enthousiasmerend genoeg. Tijd dus om eens haarfijn uit de Farmareusdoeken te doen hoe een vaccin nu eigenlijk werkt. Helder, bondig en eerlijk. In deze blog nemen we een deep dive in de basisprincipes van een vaccinatie. In de volgende blog analyseren we dan specifiek het coronavaccin. 

  Zet u, we gaan er aan beginnen.

  ** 'ja maar natuurlijk!' / 'absoluut!' / 'vaneigens dadde!'

 • zo, 19 juli 2020

  Frank en Sabine kondigen een zomers weekje aan en daarom is dit het perfecte moment om je kennis over zonneproducten eventjes op te frissen. De Farmareus serveert je een A-viertje met interessante weetjes om zorgeloos van dat zomerzonnetje te kunnen genieten.

 • za, 4 juli 2020

  Een leuke inleiding schrijven voor een blogpost over muggen en hun vervelende beten? Motivatie dertig graden onder nul hier om ook maar iets joligs te schrijven over die bloeddorstige insecten! Ben jij net als ik degene die werkelijk ALLE muggen aantrekt 's nachts terwijl je slaapkamercompagnon nooit never jamais één enkel muggenbeetje te verwerken krijgt? Lees dan snel verder om te weten te komen hoe we het tij kunnen doen keren!

 • zo, 28 juni 2020

  Een goeie gezondheid start bij correcte informatie. Enkel als we ons wapenen met heldere en correcte info kunnen we de juiste gezondheidskeuzes maken. Internet biedt een schat aan tips and tricks voor onze body, mind en soul. Maar welke infobronnen zijn betrouwbaar en wetenschappelijk correct? Waar kunnen we te rade gaan als we objectieve gezondheidsinfo willen opsnorren op het internet?